Wat u moet weten voordat u permanente make-up overweegt?

Geplaatst op 10-02-2023

Categorie: Mens en gezondheid

Overweegt u permanente make-up? Het is een geweldige manier om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en verloren wenkbrauwen te herstellen. Maar voordat u een afspraak maakt, zijn er een paar dingen die u moet weten over hoe de procedure werkt en wat de mogelijke risico's zijn. Lees verder voor een kort overzicht van wat u kunt verwachten als u permanente make-up wilt. 

Hoe werkt permanente make-up? 

Permanente make-up is een cosmetische procedure waarbij met ultradunne naalden pigment in de huidlaag wordt geïmplanteerd. Het proces is relatief eenvoudig: nadat u met uw specialist het gewenste resultaat heeft besproken, tekent zij de vorm uit en gebruikt hij zijn expertise om te bepalen welk kleurpigment het beste bij u past. Uw specialist gebruikt vervolgens een reeks naalden om het pigment in uw huid aan te brengen, waardoor een "soort van tatoeage" ontstaat die meerdere jaren meegaat. 

Is permanente make-up pijnlijk? 

De mate van pijn tijdens deze procedure varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de individuele pijngrens en het gebied dat wordt behandeld. Over het algemeen vinden de meeste mensen het echter verdraaglijk - al moet worden opgemerkt dat het niet volledig gevoelloos is. Indien gewenst kan vóór de behandeling een verdovende crème worden aangebracht om het ongemak tijdens de procedure zelf te verminderen. Hierdoor zal de pijn minimaal zijn bij het aanbrengen van de permanente make-up.

Wat zijn de mogelijke risico's? 

Zoals bij elke medische ingreep zijn er bepaalde risico's verbonden aan permanente make-up - zoals infectie, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, een allergische reactie op de pigmenten die bij de behandeling worden gebruikt, of zelfs zwelling of jeuk rond de ogen. Daarom is het zo belangrijk om alleen naar gerenommeerde specialist te gaan die ervaring hebben met het veilig en effectief aanbrengen van permanente make-up! Bij Blue Diamonds Health & Beauty Club hebben ze specialisten die hier ruime ervaring meer hebben zodat u veilig permanente make-up kunt laten zetten.

De belangrijkste conclusie is dat permanente make-up weliswaar een geweldige manier kan zijn om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en verloren wenkbrauwen te herstellen, maar dat het belangrijk is dat u alle mogelijke risico's begrijpt voordat u de behandeling ondergaat. Als de behandeling goed wordt uitgevoerd door een ervaren professional, zoals bij Blue Diamonds Health & Beauty Club in Den Haag, kan permanente make-up prachtige resultaten opleveren die jaren meegaan, zonder grote complicaties!